Sint Piter Speelgoed-route

In de voorjaarsvakantie organiseert de Museumfederatie Fryslân samen met alle Friese musea alweer voor de 16e keer ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Tijdens vakanties willen (groot)ouders graag wat leuks ondernemen met hun kleinkinderen. De musea spelen hierop in door tijdens de voorjaarsvakantie voor kinderen een speciale activiteit aan te bieden. Zo komen jong en oud op een boeiende wijze in contact met het cultureel erfgoed in Friesland!

Ook ‘Hert fan Fryslân’ doet van woensdag 22 t/m vrijdag 24 februari mee, met een activiteit die aansluit op de viering van de verjaardag van Sint Piter op 21 februari. Kom dus daarna gezellig met je familie naar het museum en doe daar de ‘Sint Piter Speelgoed-route’. Samen ga je op zoek naar het speelgoed dat Swarte Pyt in het museum heeft achtergelaten. Dit heeft te maken met 'Op reis', dit jaar het thema van 'Help Pake & Beppe de vakantie door'. De kinderen kunnen dan ook naar hartenlust met het speelgoed spelen.

We zij geopend van 13.30 – 17.00 u.. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding van een betalende pake, beppe of andere volwassene. Zij kunnen natuurlijk het gehele museum bezichtigen, waarin tijdelijk ook een bijzondere Sint Piter-verrassing te zien is.