kijk ook naar Uitzonderingen bij tabblad Bezoek

Copyright 2018 Museum hert van Fryslân

Zilveren Skűtsje in museum te bewonderen

Het ‘Sulveren Skûtsje’, de prestigieuze wisselprijs voor de jaarlijkse winnaar van het SKS-Skûtsjesilen is tot 1 juli 2018 tijdelijk in het museum uitgestald. Douwe Visser, schipper van ‘It Doarp Grou’, heeft deze 10 jaar oude wisselprijs nu voor de derde keer in zijn bezit. Het Sulveren Skûtsje is in 2007 door Rabobank-Interpolis beschikbaar gesteld en Douwe Visser kwam hem, samen met zijn grote blauwe kampioenswimpel persoonlijk in het museum overhandigen (zie foto). De prachtige trofee heeft een mooi plekje gekregen in de Waterzaal van het museum, vlak bij de vitrine waarin een replica van het Grouster Skûtsje te zien is en naast de vitrine met al een bijzondere zijden wimpel uit de 19e eeuw.