kijk ook naar Uitzonderingen bij tabblad Bezoek

Copyright 2018 Museum hert van Fryslân

26 januari: Verhalen uit en in het ‘Hert fan Fryslân’

Als opening van het jaar 2018, waarin Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is, zetten op vrijdag 26 januari in de hele provincie musea, kerken en enkele huiskamers hun deuren open. Daar worden dan ‘verhalen’ verteld: spannende, gekke of ontroerende verhalen, verhalen uit het verleden en verhalen voor de toekomst.

Ook wij doen natuurlijk mee ! Zo’n 6 verhalenvertellers uit Grou en omstreken vertellen in museum ‘Hert fan Fryslân’ tussen 7 en 10 uur ’s avonds in het Fries meerdere keren hun ‘verhalen uit het hart’. Ook in het Raadhuis en in de Gereformeerde kerk tegenover het museum worden verhalenruimtes ingericht. In gebouw ‘De Boei’, naast de kerk, kan men de gratis toegangskaartjes krijgen voor deze verhalen-carrousel en kan wie dat wil Freon worden van het museum. Tussendoor en na afloop kan de hele ‘mienskip’ daar onder het genot van o.a. wat muziek,  ‘poeiermolke’, glühwein etc. wat napraten en verhalen met elkaar uit te wisselen !

Ieder is van harte welkom om aan deze intieme en sfeervolle avond mee te doen.