kijk ook naar Uitzonderingen bij tabblad Bezoek

Onvergetelijk Museum

Op 4 juni waren dementerenden en hun dierbaren van Friesma State in het museum te gast als deelnemers van het project Onvergetelijk Museum.

Tijdens Onvergetelijk-rondleidingen bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste: tijdens Onvergetelijk staan het genieten van cultuurhistorie en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. De rondleiding werd door speciaal hiertoe opgeleide museummedewerkers verzorgd. Dit project krijgt in ons museum een vaste plaats in de programmering en wel op iedere eerste dinsdagochtend van de maand. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. U kunt bellen met Janneke Wegman 06-1590 2895 (of b.g.g. Gieneke Verhoeven 06-4982 7841).

Op de website www.onvergetelijkmuseum.nl is meer te vinden over het project.