kijk ook naar Uitzonderingen bij tabblad Bezoek

Meet the fountains: 17-28 juli

De Friese fotografen Heleen Haijtema en Tryntsje Nauta maakten per fontein een poëtische vertaling. Met elf autonome beelden brengen ze een hommage aan de fonteinen. Ieder beeld is een vrije interpretatie waarbij ze geput hebben uit de historie van de stad en het gedachtegoed van de kunstenaar. Deze fotoserie in combinatie met foto’s en teksten over de 11fountains verleiden je als bezoeker tot nadenken. De expositie ‘Meet the fountains’ – een andere kijk op de fonteinen is te bewonderen in de voormalige Gereformeerde Kerk in Grou. Dit sinds kort tot monument verklaarde pand ligt schuin tegenover Museum Hert fan Fryslân.

De expositie is te bezoeken in de kerk tegenover het museum in de periode woensdag 17 juli t/m zondag 28 juli tijdens openingsuren van het museum en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage stellen we zeker op prijs.

Zaterdag 27 juli i.v.m. skûtsjesilen gesloten.