Stationsweg 1, 9001 ED Grou
T 0566-62 39 11
E info@museumhertfanfryslan.nl

 

Bekijk ook onze pagina op Facebook

 

Openingstijden

Woensdag t/m zondag:

14.00 - 17.00 uur

Zie de pagina Bezoek

Copyright 2020 Museum hert van Fryslân

Het museum 'Hert fan Fryslân' (in het Nederlands Hart van Fryslân) ligt midden in het karakteristieke Friese dorp Grou, dat zelf ook in het ‘hart van Fryslân’ ligt. Daar vindt u exposities over verschillende interessante typisch Friese of Grouster thema’s, zoals water, de Halbertsma’s, Sint Piter enzovoort. Op verzoek kunt u in het museum een rondleiding krijgen, evenals een dorpswandeling door Grou of een combinatie van beide. Speciaal voor kinderen is er het project 'Het notitieboek van Joost', over de oud-Grouster Joost Halbertsma, met ook de mogelijkheid voor een kleine dorpswandeling. Voor de actuele agenda zie bij Agenda.

Het museum bevindt zich in het souterrain van het oude raadhuis van de voormalige gemeente Idaarderadeel aan de Stationsweg 1 in Grou. Dit gebouw is na een ingrijpende restauratie grotendeels notariskantoor geworden. De oude raadzaal heeft wel haar functie van trouwzaal behouden. Naast de al genoemde exposities over water, de Halbertsma's en Sint Piter wordt ook aandacht besteed aan Kropholler (de beroemde architekt van het oude raadhuis) en 'pronkjen', waaronder de collectie porselein, goud, zilver en textiel uit het legaat van mevrouw Atje Gaastra.

 

De teksten bij de exposities zijn in het Fries en het Nederlands. Voor mensen die die beide talen niet machtig zijn is per expositie informatie beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.