Stationsweg 1, 9001 ED Grou
T 0566-62 39 11
E info@museumhertfanfryslan.nl

 

Openingstijden

Woensdag t/m zondag:

14.00 - 17.00 uur

Uitsluitend op afspraak

Zie de pagina Bezoek

Copyright 2020 Museum hert van Fryslân

Voor kinderen tot circa 12 jaar (en hun ouders) biedt het museum verschillende activiteiten. De onderstaande activiteiten zijn een greep uit het aanbod. Zij worden gratis aangeboden na betaling van de entree en onder begeleiding van een volwassene.

In het museum kan je spelen en woorden spellen met magnetische seinvlaggen. Heb je ooit je naam met een vlag als een alternatief alfabet geschreven? Dat kan je nu bij ons proberen.
Doe een fotospeurtocht door het museum en kom zo spelenderwijs van alles te weten over de historie van Grou. Deze speurtocht is geschikt voor alle leeftijden.
Test je neus…. In het HoutsnuifLab kan je de houtgeuren opsnuiven en deze misschien ook herkennen? Voor jong en oud een leuke test.
Leer de oorsprong van het Friese Volkslied kennen en zing mee!
Zoek en luister naar de ‘wekker’ van Grou: Heb je ooit het geluid van een fabrieksstoomfluit gehoord? Die fluit die jarenlang de wekker en klok van Grou was?

De broers Halbertsma

Zeker ook de moeite waard, wel tegen betaling (€ 1,50 per blad) is er keuze uit drie fraaie doe-activiteiten rond deze in de eind 18e eeuw geboren Grouster broers:

De twee activiteiten in het museum over de broers Joost en Eeltsje Halbertsma respectievelijk ‘Het notitieboek van Joost’ en het doe-blad ‘Lytse Eeltsje’ en de buiten-puzzeltocht over Lytse Eeltsje zijn een aanrader. Deze zijn ook geschikt om samen met familie te doen, de boekjes lezen vlot weg en leveren zo voor iedereen van circa 8 - 88 jaar ‘in een notendop’ veel informatie en weetjes over Joost en Eeltsje Halbertsma.

Wil je meer van Joost weten, voer dan allerlei opdrachten uit met de voorwerpen die in het museum in speciale kastjes staan. Maak kennis met Joost Halbertsma! Dè Mister Fryslân uit het midden van de 19e eeuw: een bijzondere dominee, oudheidkundige, geleerde, verzamelaar, schrijver en dichter. Hij had een groot hart voor zijn geliefde provincie Friesland, maar was zeker ook vol interesse voor gewoontes en gebruiken van alle wereldburgers. Samen met zijn broers Tjalling en Eeltsje schreef hij verhalen en gedichten. Het verhaal van Joost ga je meemaken in het museum: er is van alles te doen!           
Gaat je interesse uit naar het leven in de jeugdjaren van Eeltsje Halbertsma in Grou, koop dan het doe-blad 'Lytse Eeltsje' en speur in het museum naar de opdrachten,
Doe de puzzeltocht met opdrachten in het dorp. In de hoofdrol Lytse Eeltsje en ook geschikt voor gezinnen met wat jongere kinderen; een goed alternatief voor een dorpswandeling, De puzzeltocht neemt je mee naar het Grou van 1810. Hoe leefde en speelde Lytse Eeltsje in dit dorp Grou? Waar haalde hij kattenkwaad uit? Wat is er veranderd vergeleken met nu….Deze puzzeltocht start vanuit het museum.

Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Vraag de gastheer- of vrouw naar de mogelijkheden.

Op vertoon van de Biebpas wordt 1 euro korting gegeven op de bladen. Zie tabblad Bezoek.