Stationsweg 1, 9001 ED Grou
T 0566-62 39 11
E info@museumhertfanfryslan.nl

 

Openingstijden

woensdag t/m zondag:

13:30 - 17.00 uur

kijk ook naar Uitzonderingen bij tabblad Bezoek

Copyright 2020 Museum hert van Fryslân

Het is mogelijk om mee te doen aan een rondleiding door het dorp, in het raadhuis of voor mensen met dementie door het museum('Onvergetelijk museum'). Zie hieronder en Agenda.

Voor groepen zijn deze rondleidingen ook op andere tijden te boeken.

 

Dorpswandeling

Historische wandeling door het Friese Venetië van weleer o.l.v. een gids. Duur: 1,5 uur. Vooraf aanmelden niet noodzakelijk. Gaat alleen door als vier personen mee lopen. Zie tabblad Agenda.

Start steeds bij het Informatie Informatie Punt Grou(I.P.G.) op Halbertsma's Plein 12 om 14.00 uur.

Kosten € 3,- (contant betalen). Informatie via 06 - 1447 5212 (Mevrouw Trees Mulder).

 

Rondleiding in het raadhuis (alleen op aanvraag en tijdens Open Monumentendag)

Rondleiding in het raadhuis van ongeveer één uur. Zonder gids is het raadhuis niet te bezoeken.

Kosten € 3,00. Opgave via: 06 - 1447 5212.

Let op: het raadhuis is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Voor toegang tot het raadhuis, en in het raadhuis, is het nodig om te kunnen traplopen.

 

Rondleiding door het museum voor mensen met dementie ('Onvergetelijk museum')

Rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren, van 10.30 uur tot ongeveer 11.45 uur. Vooraf aanmelden noodzakelijk. Zie tabblad Agenda.

Wij bieden aan mensen met dementie de mogelijkheid om samen met een mantelzorger het museum te bezoeken. Wij doen mee aan het landelijk project Onvergetelijk. Vanaf juni 2019 doen wij dit in samenwerking met het Stedelijk Museum en het Van Abbe Museum.

Tijdens Onvergetelijk-rondleidingen bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste. Tijdens Onvergetelijk staan het genieten van cultuurhistorie en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Een speciaal hiertoe opgeleide rondleider helpt hen daarbij op weg met prikkelende vragen. Voor mensen met dementie fijn om herinneringen samen met u op te halen, maar voor mantelzorgers ook een gelegenheid om met andere mantelzorgers in contact te komen.Kosten: 7,50 per persoon (inclusief entree museum en koffie/ thee). Minimaal 4 deelnemers (2 mensen met dementie en 2 mantelzorgers), maximaal 6 deelnemers (3 mensen met dementie en 3 mantelzorgers),

Aanmelden een week van te voren bij Janneke Wegman op 06 - 1590 2895 (b.g.g. Gieneke Verhoeven 06 - 4982 7841).

Voor de data van de rondleidingen verwijzen we u naar de agenda.

Tijd: 10.30 tot circa 11.45 uur.

Kosten: 7,50 per persoon (inclusief museumentree en koffie/thee).

Zie ook de website http://www.onvergetelijkmuseum.nl.